Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenTemasiderEU-formandskabet (historisk)Kalender/arrangementerSe alle arrangementerArrangementer › Fagre nye Europa - Vel...

Kalender/arrangementer

<< Februar 2012 >>
U M T O T F L S
5 - - 1 2 3 4 5
6 6 7 8 9 10 11 12
7 13 14 15 16 17 18 19
8 20 21 22 23 24 25 26
9 27 28 29 - - - -

Fagre nye Europa - Velfærd, økonomi og faglige udfordringer ved EU’s nye finansstyring

Fagre nye Europa - Velfærd, økonomi og faglige udfordringer ved EU’s nye finansstyring
Sted og tid: Landstingssalen, Folketinget - 6. februar 2012 10.00 - 16.00
Arrangør: Fagbevægelsen mod Unionen
Hjemmeside: http://www.eufagligt.dk/artikel/fagre_nye_europa
Region: Region Hovedstaden
Info:

Eurokrise, aktiekursernes rutsjeture og gigantunderskud i de sydeuropæiske statsbudgetter har i det sidste år sat turbo på en centralisering af den økonomiske politik i EU.

Den foreløbige kulmination er indgåelsen af den såkaldte Europagt på EU-topmødet i begyndelse af december 2011 (uden om Storbritannien) - og i skrivende stund uden klarhed om Danmark tilslutter sig pagten eller ej, med eller uden folkeafstemning, med eller uden forhold til enkeltdele, der ikke kun er omfattet at Euroforholdet fra 1992, og med eller uden forbehold for enkeltdele af finanspolitikken.

Selv om Fagbevægelsen mod Unionen frygter at stramningerne sætter det nationale demokrati på spil, medfører velfærdsforringelser og begrænser af fagbevægelsens råderum, er konferencen tænkt som et åbent og diskuterende forum – for tilslutning til Europagten må som minimum foregå på et oplyst grundlag.

Konferencen består af forelæsninger og paneldebat med salen. Oplægsholdere og debattører er blandt andet Marie-Louise Knuppert, forbundssekretær i LO, Asbjørn Wahl, Alliansen for Velferdsstaten, Oslo, Bente Sorgenfrey, formand FTF, Dennis Kristensen, formand FOA, Simon Tøgern, sektorformand HK Privat, Henrik Bay-Clausen, formand 3F Kastrup, Sofie Carsten Nielsen, MF RV,  Lisbeth Bech Poulsen, MF SF, Finn Sørensen, MF Ø, Ole Christensen, MEP Socialdemokraterne, og Søren Søndergaard, MEP Folkebevægelsen mod EU.

Programmet er ikke endeligt fastlagt men offentliggøres snarest

Link til tilmelding