Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenTemasiderValg til Europa-Parlamentet 2009 (historisk)Om valget › Brevstemmer

Om valget

Vidste du?

...at 4,53 pct. af de afgivne stemmer ved europaparlamentsvalget i 2004 var brevstemmer.

Ved valget i 2009 valgte 113.773 at afgive gyldige brevstemmer. Det svarer til 4,86 % af de afgivne stemmer.

Dokumentation

Kommuner
Find din kommune her.

Danske ambassader og konsulater
Find danske ambassader og konsulater her.

Denne side opdateres ikke længere

Brevstemmer

Hvis du var forhindret i at møde frem til valget søndag den 7. juni 2009, kunne du brevstemme til europaparlamentsvalget i perioden fra mandag den 9. marts 2009 til og med fredag den 5. juni 2009. Fristen for at brevstemme kunne dog udløbe tidligere, hvis du skulle stemme på en ambassade eller et konsulat i udlandet.

Brevstemme - grundlovsdag den 5. juni
Fredag den 5. juni er grundlovsdag, og mange kommuner holder normalt lukket. Alligevel skulle kommunen holde et folkeregister eller borgerservicecenter åbent i nogle timer mindst ét sted i kommunen for at der også var mulighed for at brevstemme denne dag.

Vælgere, der opholder sig i Danmark
Hvis du opholdt dig i Danmark, men var forhindret i at møde frem på afstemningsdagen, havde du mulighed for at brevstemme på et folkeregister her i landet.

I nogle kommuner har du mulighed for at brevstemme flere steder i kommunen. Det er de enkelte kommunalbestyrelser, som har ansvaret for at tilrettelægge og gennemføre afgivelse af brevstemmer på folkeregistrene eller borgerservicecentrene.

Vælgere, der opholder sig i udlandet
Hvis du opholdt dig i udlandet, kunne du brevstemme på enhver dansk diplomatisk eller konsulær repræsentation. Der kunne gælde andre frister, når du skulle stemme på en ambassade eller et konsulat i udlandet. Der er ikke regler om sidste frist for at brevstemme i udlandet, men brevstemmerne skulle imidlertid være afgivet i så god tid før valgdagen, at de kunne være sendt hjem og modtaget i kommunen inden afstemningen begyndte kl. 9.00 søndag den 7. juni 2009.

Find oplysninger om danske ambassader og konsulater via linket i venstre side.

Færøerne og Grønland
Bemærk, at vælgere, der har fast bopæl på Færøerne eller Grønland ikke har mulighed for at stemme til europaparlamentsvalget. De kunne derimod godt stemme til folkeafstemningen om ændring af tronfølgeloven.

Klik og læs mere om folkeafstemningen om ændringen af tronfølgeloven her.