Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenNyhederNyhedsarkiv2010Maj › EU-topmøde for eurolan...

Nyheder

EU-topmøde for eurolandene

EU-topmøde for eurolandene 7. maj
Eurolandenes stats- og regeringschefer mødes i dag for formelt at godkende den låneaftale til Grækenland, som eurolandenes økonomi- og finansministre blev enige om den 2. maj 2010.

Foruden godkendelsen af den græske låneramme på i alt 110 mia. euro over tre år, forventes det også, at stats- og regeringscheferne vil benytte lejligheden til at drøfte erfaringerne med eurokonstruktionens håndtering af den græske krise.

Den 12. maj forventes Europa-Kommissionen at komme med en meddelelse om forskellige tiltag, der kan styrke medlemslandenes økonomiske og politiske samarbejde.

Eurolandene er blevet enige om en europæisk stabiliseringsmekanisme, der skal sikre finansiel stabilitet, og det spanske EU-formandskab vil derfor indkalde til et ekstraordinært møde for EU-landenes økonomi- og finansministre den 9. maj 2010.

Baggrund

Eurolandenes stats- og regeringschefer vedtog derfor den 11. februar 2010 en solidaritetserklæring til Grækenland, der i forbindelse med EU-topmødet den 25.-26. marts 2010 blev konkretiseret i en erklæring om en egentlig støttemekanisme. Eurolandene har efterfølgende i en erklæring fra den 11. april 2010 fastlagt lånestørrelserne og vilkårene for Grækenlands brug af støttemekanismen.

Eurolandenes økonomi- og finansministre mødtes i den såkaldte eurogruppe den 2. maj 2010 og fik de sidste detaljer i den græske lånepakke på plads.

Yderligere information


Sidst opdateret: 10-05-2010  - Martin Jørgensen