Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenOm EU-OplysningenPressemeddelelserArkiv › Hvordan går det med Re...

Om EU-Oplysningen

Hvordan går det med Regeringskonferencen?

Pressemeddelelse fra Folketingets Europaudvalg

Det vil udenrigsminister Per Stig Møller besvare på mandag den 3. november, hvor han gør status på regeringskonferencen og fremlægger sin vurdering af fremtidsudsigterne. Det sker på Europaudvalgets offentlige høring om EU-konventets resultater og den igangværende regeringskonference. Høringen holdes fra kl. 14-16 og finder sted i Landstingssalen på Christiansborg. Se vedlagte program.

"Jeg er meget glad for, at vi holder denne offentlige høring. Det er vigtigt, at borgerne bliver informeret om forhandlingerne i regeringskonferencen, og at de får mulighed for at stille spørgsmål til politikerne", siger Claus Larsen-Jensen (S), formand for Europaudvalget.

Det italienske formandskab har netop fremlagt et katalog, som samler alle landenes og Kommissionens ændringsforslag til Konventets udkast. Der er adskillige forslag til substantielle ændringer, som risikerer at få Konventets kompromis til at falde fra hinanden. Det gælder ekempelvis spørgsmålet om det roterende EU-formandskab, og anvendelsen af kvalificeret flertal i Ministerrådet.

Andre forslag omhandler specifikke emner som f.eks. forsvarspolitikken, EU's budget og økonomiske politik samt spørgsmålet om Europas kristne arv.

Efter udenrigsministerens oplæg vil der komme indlæg fra tre af Folketingets repræsentanter i Konventet; Henrik Dam Kristensen (S), Per Dalgaard (DF) og Niels Helveg Petersen (RV).

Indtil videre har knap 200 personer tilmeldt sig høringen. Høringen bliver desuden transmitteret på DK4, eller man kan følge den på internettet med adgang fra EU-Oplysningens hjemmeside www.euo.dk