Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenOm EU-OplysningenPressemeddelelserArkiv › Nedtælling til Folketi...

Om EU-Oplysningen

Nedtælling til Folketingets Europahøring 2006 den 29.-30. april 2006

Pressemeddelelse fra Folketingets Europaudvalg

Nedtælling til Folketingets Europahøring 2006 den 29.-30. april 2006

Så går det løs. De første deltagere i Folketingets Europahøring 2006 ankommer til Odense i dag. I morgen tidlig tager 400 danske borgere plads i auditoriet på Syddansk Universitet for at tale om EU's fremtid.

Det er borgerne, der sidder på VIP-pladserne, og det er dem, der skal diskutere, stille spørgsmål og til sidst høres individuelt via spørgeskemaer om deres holdninger til fremtidens Europa. Undervejs kan de trække på holdninger og viden fra en række fremtrædende politikere og eksperter.

Ikke kun de danske borgere har reageret positivt på invitationen til at deltage i forårets store folkehøring. Også fra politisk side har meldingen været klar. ”Europahøringen handler om holdninger – ikke teknik og paragraffer. Og det er netop her, at vælgerne – og såmænd også de folkevalgte – skal ind i diskussionen. Jeg er meget glad for, at Europahøringen får behørig deltagelse fra det politiske miljø. Der bliver nok af ører at tale til”, siger Folketingets formand Christian Mejdahl.

Resultatet af folkehøringen kommer med i en rapport, som statsministeren tager med til topmødet i Bruxelles i juni 2006. Hvad statsministeren får med i bagagen fra borgerne, kan ingen forudsige. Der er dog ingen tvivl om, at deltagerne lægger vægt på, at deres holdninger og løsningsforslag kommer videre til det politiske niveau. ”Vi er nødt til at hjælpe politikerne, når de spørger om hjælp. Politikerne skal kunne spørge til vores holdning og lade sig inspirere. Det er vores opgave i et demokrati”, siger europahøringsdeltager, Kjeld Søberg, fra Svendborg den 27. april til Fyns Stiftstidende.

Fokuseringen af høringens emner er sket gennem en indledende spørgeskemaundersøgelse, som alle deltagerne har besvaret, da de blev inviteret til at deltage. Høringens tilgang til EU vil adskille sig fra tidligere diskussioner. ”Hver gang vi har haft folkeafstemning om EU-spørgsmål, er det næste altid endt med, at vi har diskuteret for eller imod EU. Både ja- og nej-siden er enige om, at denne gang er det anderledes,” udtaler Elisabeth Arnold (RV), formand for Folketingets Europaudvalg. ”Europahøringen er åben for alle synspunkter, men fælles for høringen er, at det handler om visioner og sigtelinjer for fremtidens Europa”, afslutter Elisabeth Arnold.

Se programmet, baggrundsstof og billedmateriale på http://www.borgernesdagsorden.dk/hoering/

For yderlige information:

Elisabeth Arnold (RV), tlf. 33 37 47 01
Formand for Folketingets Europaudvalg

Marianne Treumer Ammitzbøll, mobil 40 73 54 07
EU Informationskoordinator, Folketingets EU-Oplysning

Ane Skak, mobil 40 58 28 45
Medieansvarlig, Europahøringssekretariatet