Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenOm EU-OplysningenPressemeddelelserArkiv › Europaudvalget besøger...

Om EU-Oplysningen

Europaudvalget besøger Mexico og USA

Pressemeddelelse fra Folketingets Europaudvalg

Tekstboks: PRESSEMEDDELELSE

 

25. august 2006

Ref. 06-000937-11

 

 

Europaudvalget besøger Mexico og USA

 

Europaudvalget besøger Mexico og USA fra den 2. til den 9. september.

 

Europaudvalget har planlagt rejsen for at se nærmere på det nordamerikanske NAFTA samarbejde. I NAFTA samarbejdet indgår blandet andet et frit marked for tjenesteydelser i lighed med det som forventes etableret i EU. Besøget giver derfor bl.a. mulighed for at studere effekterne af en liberalisering af markedet for tjenesteydelser.

 

Rejsens andet formål er at drøfte den igangværende frihandelsrunde i WTO, hvor forhandlingerne aktuelt er blevet suspenderet pga. store uenigheder mellem landene. Her spiller særligt USA men også Mexico en central rolle for muligheden for at få forhandlingerne i gang igen og runden afsluttet.

 

I Mexico City skal udvalget mødes med bl.a. det mexicanske handelskammer, virksomheder og EU repræsentationen. I Washington DC skal udvalget bl.a. mødes med en række politikere fra Kongressen, handelsrepræsentanter og tænketanke. Et komplet program for turen kan rekvireres ved henvendelse til Europaudvalgets sekretariat tlf. 33 37 36 10.

 

Fra Folketinget deltager Elisabeth Arnold (RV) (formand), Svend Auken (S), Niels Sindal (S), Morten Messerschmidt (DF), Helle Sjelle (KF) og Lone Dybkjær (RV).

 

Budgettet for udvalgsrejsen er 290.000 kr.

 

Yderligere oplysninger:

Formand for Europaudvalget Elisabeth Arnold, tlf. 33 37 47 01

Udvalgssekretær Anne-Sofie Jensen, tlf. 33 37 36 06