Hjælpemenu

  • English
  • Om EU-Oplysningen
  • Leksikon
  • Bestil
  • Links
  • Abonnement

Hovedmenu

Du er her: EU-OplysningenOm EU-OplysningenStatistik › August 2003

Om EU-Oplysningen

August 2003

August statistik fra EU-Oplysningen

August statistik fra EU-Oplysningen

2003

Antallet af henvendelser i EU-Oplysningen blev næsten fordoblet i august sammenlignet med juli. Der har med andre ord været tryk på kedlerne i EU-Oplysningen i den første måned efter sommerferien. Til gengæld faldt antallet af besøgende på www.euo.dk en lille smule, selvom niveauet stadig er højt sammenlignet med tidligere år.

De mange henvendelser til EU-Oplysningen - 1052 i alt - kunne dels tilskrives, at sommerferien var ovre for de fleste. Hertil kommer, at EU-Oplysningen i slutningen af august udkom med en pjece om resultatet af EU-konventets arbejde. Det har medført mange bestillinger og opfølgende spørgsmål. Desværre kunne webben ikke helt holde samme høje niveau. Det lille fald kan dog skyldes, at EU-institutionerne holdt sommerferie i august. Web-statistikken viser normalt mange besøg fra netop Belgien og dermed personer med relationer til EU. Den 19. august, få dage efter en lille notits i Berlingske Tidende om den nye Konventspjece, blev med 5355 besøg den mest besøgte dag i august.

Private borgere stod i august for over halvdelen af forespørgslerne (54 %). Studerende er tilbage på andenpladsen med 13 % af henvendelserne. Ny på trejdepladsen er EU-informatører, der har vist stor interesse for EU-Oplysningens materiale i august.

August måneds mest efterspurgte emne var suverænt EU-konventet. Lidt overraskende har EU-konventets forslag til forfatning påkaldt meget stor opmærksomhed i den danske befolkning. Faktisk har mere end hver anden henvendelse haft EU-konventet som omdrejningspunkt. Overraskelsen skyldes, at EU-konventets forfatningstraktat alene er et forslag. Kompentencen til at vedtage ligger alene hos stats- og regeringscheferne med efterfølgende godkendelse fra de nationale parlamenter. Det har tilsyneladende ikke kølet interessen hos danskerne, som både er ivrige efter at læse om EU-konventet og stille spørgsmål om indholdet. Det spår om en travl tid forud for den kommende folkeafstemning…

Topscorer på webben

Månedens top 3

Dato

Antal besøg

 

Hvem spørger?

Emner

19. august

5355

1.

Private danskere (54 %)

EU-Konventet

20. august

5269

2.

Studerende (13 %)

EU-institutionernes

arbejde & opbygning

14. august

5252

3.

EU-informatører (8 %)

Det indre marked